Glas Javnosti

SKANDAL! Inspekcija obustavila radove na VILI TEK NAKON ŠTO JU JE INVESTITOR SRAVNIO SA ZEMLJOM!? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon što je veliki broj građana apelovao na nadležne da spreče investitora da sruši vilu u Ulici Internacionalnih brigada na Vračaru oglasila se inspekcija.

Mediji javljaju, da je brzom reakcijom Sekretarijata za inspekcijske poslove i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uz konsultaciju sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, zaustavljeno je dalje rušenje predratne vile u ulici Internacionalnih brigada broj 47, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Građevinski inspektor ovog sekretarijata naložio je obustavu daljeg izvođenja radova jer se isti izvode bez odobrenja nadležnog organa. Gradilište će biti zatvoreno, a nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica biće donete odluke u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

Međutim, vila je u međuvremenu već srušena a snimci njenog rušenja do temelja postavljeni su na društvenu mrežu Twitter.

Nejasno je zbog toga zašto su mediji izvestili da je rušenje obustavljeno tek nakon što je ona sravnjena sa zemljom, a u to su mogli i sami da se uvere odlaskom na lice mesta.

Ova vila lepotica izgrađena je 1930. godine za inženjera Miloša K. Antića, koju je on projektovao za svoju porodicu. Urbanistički projekat za ovu lokaciju bio je na javnom uvidu od 10. do 18. maja ove godine.

- Dok traje vakuum između isteka prethodne i usvajanja nove zaštite, dobro očuvani objekat koji krasi Neimarsku padinu zameniće zgrada koja pritom premašuje dozvoljene visinske gabarite za ovaj deo prestonice - ističe, za Novosti, predsednik Društva za ulepšavanje Vračara Aleksandar Arsenijević.

- U konkretnom slučaju, na mestu prelepe jednospratne vile planirana je izgradnja trospratnice sa četvrtim, povučenim spratom. Iako smo insistirali da se pod hitno obustavi usvajanje ovog projekta i da se zaustavi svako dalje rušenje do donošenja Plana zaštite Neimarske padine, to se nije desilo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR