Glas Javnosti

SITNE DUŠE! PRODALI KOSOVO! Nišlije objavljuju kartu Srbije bez južne pokrajine da bi trgovali avio kartama sa Albancima (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Agencija za rezervaciju avio karata“Avio tag“  iz Niša prekrojila je granice Srbije pa tako redovno objavljuje karte na kojima je Kosovo nezavisno.

Prema informacijama Glasa javnosti razlog tome je što se što se među njihovim klijentima nalazi priličan broj Albanaca pa su idejni tvorci ove zamisli u trci za mušterijama pribegli oportunističkom rešenju odnosno pokazivanjem geografske karte na kojoj se nalazi Srbija ali bez Kosova.

Prema informacijama koje su dostupne korisnicima interneta agencija prodaje avio karte za mnogobrojne evropske destinacije među kojima su Zakintos, Krit, Sofija, Malme, Bazel, Beč, Dortmund...

2a 
Iako je zvanično Kosovo južna pokrajina Srbije ovo nije prvi skandal ove vrste pa je tako daleke 2012. slična mapa osvanula na sajtu Evropske unije, a zvaničnici su kasnije objasnili da se sajt nalazio u fazi ažuriranja i da je do objavljivanja mape Srbije bez Kosova u stvari došlo tehničkom greškom.

Godinu dana kasnije, dakle 2013. na zvaničnom sajtu opštine Bujanovac, sa većinskim albanskim stanovništvom, prikazana je takođe karta Srbije bez Kosova i Metohije.
Karta Srbije na kojoj je Kosovo "otcepljeno" prikazana je i 2020. u programu uživo jedne privatne ali i u programu javnog servisa RTS što je okarakterisano kao prvorazredni skandal u kome je Kosovo poslužilo kao valuta u trgovini sa centrima moći i pokušaj destabilizacije Srbije. 

BONUS VIDEO: SVETSKA TAJNA: OTKRIVENO KO STOJI IZA PAKLENOG NAPADA NA NOVAKA

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR