Glas Javnosti

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE SE OGLASIO O SLUČAJU 'KRAGUJEVAC': Dosta je zloupotrebe dece!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Roditelji kragujevačkih đaka ogorčeni su povodom poziva Školske uprave direktorima osnovnih i srednjih škola da njihovi nastavnici dovedu učenike na vojnu paradu u ponedeljak, 28. juna na Vidovdan. A posle pisanja "Glasa javnosti" o ovom slučaju, oglasio se i Sindikat zaposlenih policije.

Sindikat je osudio ovakav način zloupotrebe dece i ugrožavanja njihovog zdravlja i života.

Oni su osudili rukovodioca Školske uprave Kragujevac Gorana Joksimovića, koji je uputio dopis direktorima škola povodom vojne parade.

- U Srbiji su nastupile vrućine koje ugrožavaju zdravlje i život građana, a svako normalan će stati na stranu razuma i suprotstaviti se ovakvom postupku - navodi se u saopštenju.

Kako je "Glas javnosti" već objavio, u mejlu koji potpisuje rukovodilac Školske uprave Goran Joksimović nalaže se da je potrebno da sve škole povedu učenike na tu manifestaciju, osnovne od četvrtog do osmog razreda, a srednje kompletno. Naveli su i da danas, do kraja radnog vremena, škole moraju da pošalju podatke “o broju učenika i nastavnika koji će prisustvovati ovoj manifestaciji”.

Poslednji deo poruke ima naglašenu patriotsko - političku notu:

- Poštovane direktorke i poštovani direktori, zbog značaja vojne parade za našu državu, za našu vojsku i za naš grad, molimo vas da date sve od sebe da organizacija njenog praćenja bude na najvišem nivou i prema brojnosti učenika i prema obezbeđivanju njihove sigurnosti (nastavnici da izvrše pripremu učenika za praćenje parade) - poentira se na kraju saopštenja Školske uprave Kragujevca.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR