Glas Javnosti

Sindikat policije traži od MUP: Hitno hapšenje provokatora!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da zahteva od MUP-a Srbije i tužilaštva da hitno identifikuju, uhapse i procesuiraju provokatore koji su izazvali sukob policije i građana na protestima u Beogradu.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je u saopštenju naveo da "svaki građanin Srbije ima pravo da na miran način i protestima izrazi svoje mišljenje, ali niko nema pravo da napada policiju".

- Postoje ekstremističke i navijačke grupe koje mrze policiju i koriste svaku priliku da napadaju pripadnike MUP Srbije. Tome smo bili svedoci i protekla dva dana. Tim osobama je stalno namera da izazovu nemire i što veće sukobe policije i građana, što smatramo - a nikome od nas nije cilj, kazao je Mijailović.

On je naveo da je "nedvosmisleno utvrđeno da je brutalan napad na policiju od ovako dobro opremljenih i pripremljenih grupa, unapred organizovan i dogovoren".

-Ovde je bila namera da se policajce što teže povrede i izazove intervencija. Nijedna policijska intervencija nije lepa za oko i ponekad dolazi do prekoračenja ovlašćenja, ali to je posledica višečasovnog kamenovanja, bacanja baklji na policajce i raznih metalnih -redmeta, rekao je Mijailović.

Mijailović je apelovao na sve pripadnike MUP Srbije da radi sprečavanja ugrožavanja života i zdravlja koriste sva zakonom dozvoljena sredstva, "ali samo prema izgrednicima".

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR