Glas Javnosti

SINDIKAT EPS-A PISAO GRČIČU: Nije sve u snegu, ima nešto i u vašim saradnicima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija se suočava sa energetskim kolapsom zbog koje je na desetine hiljada domaćinstava ostalo bez struje. Tim povodom Sindikat Radnika EPS uputio je otvoreno pismo direktoru Miloradu Grčiću.

„Problemi nastali u proizvodnji električne energije u termo i rudarskom sektoru JP EPS-a u mnogome se mogu opravdati i izuzetno lošim meteorološkim uslovima izazvanim veikim padavinama kiše i snega“, navodi se u pismu koje je potpisao predsednik Glavnog odbora Sindikata radnika EPS-a Radoslav Krsmanović.

U pismu se ukazuje da smo, kao i svake godine u zimskom periodu naučili da se blagovremeno i ozbiljno treba pripremiti na takve situacije i uslove.

„Međutim, ovoga puta problemi vezani za rad termo postrojenja, ispadanja blokova sa mreže i nedovoljnim količinama uglja kako bi se blokovi termoelektrana održali u radu nisu vezani samo za eelementarne i meterolološke uslove. Ugroženost energetskog sistema je u jednom delu izazavana i ljudskim faktorom od strane odgovornih lica koja su Vaši najbliži saradnici. S toga mislimo da je neophodno da kroz analizi i utvrđivanje razloga zbog kojih je došlo do ozbiljnih probelema u proizvodnji električne energije utvrditi i odgovornost Vaših najbližih saradnika u skaldu sa tim i postupite“, navode iz sindikata.

Oni smatraju da je neophodno da se još jednom istaknu nedljudski napori zaposlenih u proizvodnom delu termo i ljudskog sektora koji su ponovo, po ko zna koji put, pokazali da za njih ne postoje granice angažovanja kada je u pitanju borba za održavanje proizvodnje i stabilnost energetskog sistema.

„U tom smislu, očekujemo da za takve napore i rad budu adekvatno nagrađeni“, zaključuje se u saopštenju Sindikata radnika EPS-a.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR