Glas Javnosti

ŠEF gradilišta IZBACIO ARHEOLOGA sa VAŽNOG LOKALITETA: Zbog vizantijske iskopineTRAŽE HITNU REAKCIJU INSPEKCIJE! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zavod za zaštitu spomenika u Nišu očekuje hitnu reakciju Građevinske inspekcije, zbog toga što je šef gradilišta izbacio njihovog arheologa koji je došao po prijavi građana da napravi dokaze o pronalasku zidova vizantijskog objekta na prostoru gde se gradi stambeno-poslovni objekat.

Oni su pronađeni prošlog petka na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, i radovi još nisu obustavljeni, čak su nastavljeni i tokom vikenda.

Tokom pripreme terena za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na niškom Bulevaru, na gradilištu su otkriveni arheološki ostaci.

Direktorka Zavoda Ljiljana Berić kaže da su nakon prijave građana izašli na teren i da je njihov arheolog video zidove nekog vizantijskog objekta.

 

-Šef gradilišta mu nije dozvolio da fotografiše. Na osnovu onoga što je video napisao mi je izveštaj i podneli smo prijavu Građevinskoj inspekciji. Pošto mi nemamo mogućnost da izdamo zabranu radova bez dokaza, a nismo mogli da fotografišemo, sada je na potezu Građevinska inspekcija - rekla je Berićeva.

Kako je istakla, očekuje već danas reakciju Građevinske inspekcije, koja može da traži da izađe na teren zajedno sa arheolozima, kako bi radovi bili obustavljeni dok se ne urade arheološka istraživanja.

(Glas Javnosti/Južne vesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR