Glas Javnosti

Sedamdeset i četiri godine Mašinskog Fakulteta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mašinski fakultet u Beogradu danas proslavlja 74. godine rada kao „najbolja škola mašinskog inženjerstva u širem regionu”, ocenio je ministar prosvete Srbije, Branko Ružić.

On je na proslavi rekao i da se u odnosu na pre 10 godina „drastično” povećalo interesovanje studenata za upis na Mašinski fakultet.

„Vreme u kojem živimo je vreme inženjerstva. Na povećanju atraktivnosti studija mašinstva radilo se godinama ali su i okolnosti, koje uključuju i brojne strane investicije u našoj državi, išle na ruku”, naveo je Ružić.

Ministarstvo prosvete je prenelo da je ministar ocenio da su uslovi za studiranje i za naučni rad „sve bolji”, istakavši da je to ministarstvo ove godine dalo šest miliona dinara za renoviranje čitaonice Mašinskog fakulteta, prenosi Beta.

„Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu je najstarija i najveća visokoškolska i naučna ustanova mašinstva u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Ove godine obeležava 74 godine postojanja i 149 godina visokoškolske nastave mašinstva u Srbiji“, podsetio je prof. dr Vladimira Popovića, dekana Mašinskog fakulteta gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Govoreći o rezultatima, za Euronjuz, prof. dr Popović posebno je izdvojio činjenicu da se za Mašinski fakultet sada traži mesto više i da Fakultet već nekoliko godina unazad nema problem s popunom upisne kvote.


„Dve ključne stvari su tome doprinele. Sa jedne strane sami smo se menjali, prilagodili novim tehnologijama. Sa druge strane išle su nam na ruku i brojne investicije u Srbiji. Svi naši studenti uglavnom ostaju ovde da rade”, istakao je dekan Mašinskog fakulteta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR