Glas Javnosti

Sazvana vanredna konferencija u Vladi Srbije zbog pucnjave u školi na Vračaru

Društvo
Autor: Glas javnosti

Obratiće se ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujićić i predstavnik MUP

Vanredna konferencija za novinare u Vladi Srbije biće održana u 13.15 časova povodom tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Obratiće se ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik MUP. 

Ministar prosvete Branko Ružić je odmah po saznanju o događajima u OŠ "Vladislav Ribnikar" otišao na lice mesta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Zbog tragedije koja se jutros dogodila, kada je učenik te škole pucao na učenike i zaposlene pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vrše uviđaj.

Sve relevantne informacije u vezi sa tragedijom i okolnostima pod kojima se desila saopštavaće MUP, dok će se nadležne zdravstvene ustanove oglašavati o stanju povređenih, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Podsećamo, do pucnjave je došlo u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru jutros oko 8 časova. Učenik (14) doneo je pištolj, koji je uzeo od oca u školu i u prizemlju škole smrtno ranio školskog čuvara, a sedmoro dece i nastavnica istorije prevezeni su u bolnicu sa prostrelnim ranama, ali je učiteljica preminula.

Policija je uhapsila napadača, a specijalci su i dalje na terenu, kao i pripadnici forenzike. Radi se na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Reporteri Une javljaju da zaposleni u školi ističu da dečak koji je pucao, nije bio problematičan. Prema nezvaničnim saznanjima na početku školske godine, bilo je pretnji da će biti bačena bomba, ali je ta informacija shvaćena kao neslana šala.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR