Glas Javnosti

SAVET RODITELJA IZ "RIBNIKARA" IMA 4 ZAHTEVA: Iz medija saznali za kraj školske godine, deca plaču za školom

Društvo
Autor: Glas javnosti

 Zahtevamo što pre na uvid kopiju Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OOŠ "Vladislav Ribnikar"

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" oglasio se nakon informacije da će školska godina u ovoj ustanovi biti završena 2. juna i naveo da su duboko pogođeni ovom informacijom, kao i da deca plaču za svojom školom.

Kako su saopštili iz Saveta roditelja, juče su iz medija saznali o navodnim odlukama koje se tiču završetka nastave 2. juna, kao i pretvaranju škole u Memorijalni centar i trajnom izmeštanju dece na novu lokaciju i na osnovu toga, formirali su četiri zahteva koja prenosimo u celosti:

1. Savet roditelja OOŠ Vladislav Ribnikar zahteva od državnih organa da omoguće da za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina u OOŠ "Vladislav Ribnikar" traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu decu, koja žele da idu u školu, 02.06.2023. godine.

2. Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva koje je usvojio Savet roditelja na sednici 09.05.2023. godine, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se obeleži sećanje na žrtve. Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo brzo rešavanje ostalih.

3. Za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OOŠ "Vladislav Ribnikar" neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OOŠ „Vladislav Ribnikar“.

4. Zahtevamo što pre na uvid kopiju Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OOŠ "Vladislav Ribnikar"

Oni su dalje saopštili da je na jučerašnjoj sednici dato puno poverenje predsedniku Saveta roditelja Igoru Đorđeviću u toku glasanja za njegovo razrešenje, gde je 30 roditelja glasalo protiv te odluke. Sa druge strane, usvojena je odluka o razrešenju Bojane Nedeljković sa mesta njegovog zamenika i na tu funkciju postavljena je Jelena Radulović.

Roditelji navode da je juče u obe smene u "Ribnikaru" prisustvovalo 800 đaka i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu.

- Zahvalni smo Vladi Republike Srbije na ostvarenoj direktnoj komunikaciji sa posvećenim timom sa kojim nastavljamo da radimo na pronalaženju najboljeg mogućeg rešenja za sve učenike, nastavni kadar i roditelje OOŠ "Vladislav Ribnikar." Mnogi učenici od sinoć plaču za svojom školom. Oni žele da idu u svoju školu, neće da je napuste i neće da dozvole da ih jedan K.K. sve pobedi! Po njihovom mišljenju bilo kakvo drugo rešenje osim sedenja u njihovim klupama bila bi pobeda zločina nad svima njima i nad svima nama! - poručuju roditelji.

Glas javnosti/




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR