Glas Javnosti

SAVESNI MALIŠANI IZ NIŠA: Deca iscrtala 'zebru' kredom kod vrtića i izazvali nadležne da naprave PRAVI PEŠAČKI PRELAZ!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U Nišu je na početku Mokranjčeve ulice kod jednog vrtića nedostajao jedan pešački prelaz, pa su deca kredom istrcala ’’zebru’’ koja je trebala obezbediti siguran prelaz ulice.

Nekoliko dana nakon što su mali gerilci ukazali na ovaj problem osvanuo je i "pravi" pešački prelaz.

Iz Niške urbane gerile koja u Nišu već dugo na kreativan način ukazuje na probleme objavili su fotografiju pešačkog prelaza koji je bio iscrtan kredom.

Pohvalili su Nišlije za to što su reagovali na nedostatak pešačkog prelaza u Mokranjčevoj blizu vrtića i ponudili pomoć.

-Želimo da pohvalimo ove građanke i građane koji su reagovali na ovaj nedostatak i da ih pozovemo da nam se jave kako bismo im donirali belu farbu kako se ne bi sprala kreda, a pešački ostao-,  pišu gerilici.

Kako kažu, saznali su da je "zebra" delo malih gerilaca iz obližnjih zgrada, a nakon njihovog isrtanog kredom, jutros je, kažu, osvanuo i pravi.

-Još jednom hoćemo da pohvalimo decu jer pokazuju da nije bitno koliko imaš godina da ukažeš na problem-,  ističu.

Niški gerilci su do sada imali brojne akcije kojima su ukazivali na probleme - sadili su cveće u udarnim rupama, smećem su kitili jelke po gradu, a na problem sa zagađenjem vazduha ukazali su "pečenjem" roštilja na dimu, čađi i smogu.  

(Glas javnosti/N1/Južne vesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR