Glas Javnosti

Saslušana MAJKA KOJA JE KRVNIČKI TUKLA SVOJU ĆERKICU (3)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Drugom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu danas je saslušana majka (27), zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, na štetu maloletne ćerke.

- Tokom saslušanja, okrivljena je iskoristila zakonsko pravo da ne iznosi svoju odbranu - potvrđeno je za Kurir iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

Nakon saslusanja, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Drugom osnovnom sudu u Beogradu predlog da se okrivljenoj odredi pritvor iz zakonskih razloga, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je način izvršenja doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Majka monstrum je, podsetimo, uhapšena juče u Grockoj zbog sumnje da je nad trogodišnjom ćerkom izvršila nasilje u porodici.

Podsetimo, nju je policija juče privela nakon što je u javnost dospeo snimak na kom se vidi kako brutalno udara dete. Iz Višeg javnog tužailaštva u Beogradu juče je saopšteno da je odmah nakon saznanja za video snimak na kom se vidi kako majka tuče uplakano dete, po nalogu Koordinatora za rodno zasnovano nasilje, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sazvalo vanredni sastanak Grupe za koordinaciju i preduzelo sve mere u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim događajaem i zaštite maloletnog deteta.

- Dva maloletna deteta su pregledana od strane lekara tokom iste noći, nakon čega su, izmeštena iz porodice u odgovarajuću ustanovu socijalne zaštite - navelo je tužilaštvo.

Posle saslušanja majke u Drugom osnovnom tužilaštvu, biće odlučeno da li će sudiji za prethodni postupak biti predloženo da majci sa snimka bude određen pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR