Glas Javnosti

SARMA I PREBRANAC NA LISTI ČEKANJA : Nova moda organizacije slava u Kruševcu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nova vremena nove metode

Krsna slava za pojedine srpske porodice najvažniji je dan u godini. Slavska trpeza se s pažnjom priprema, a dom se posebno sređuje. Poslednjih godina, međutim, došla je nova moda – slavu neki proslavljaju i u kafani ili pak, tamo gde se slavi kod kuće, kompletan slavski meni umesto domaćice pripremaju drugi.

U Kruševcu postoje takve ugostiteljske radnje koje čak uoči slava prave i listu čekanja!

Youtube/printscreen
foto: Glas javnosti

– Danas se više kupuju jela po narudžbini jer ljudi imaju manje vremena da sve to pripreme. Neke domaćice su zaposlene, manje spremaju hranu, ali mi smo tu da pomognemo – kaže Andrija Racić, vlasnik ugostiteljske radnje u kojoj se po izboru mogu kupiti i naručiti sva slavska jela.

Racić kaže za Informer TV da je gužva velika i da su bili primorani da naprave i listu čekanja te da konkretno za Svetog Nikolu više ne mogu da prime porudžbine.

– Trudimo se da svima izađemo u susret i ispunimo zahteve i onih koji žele malo luksuzniji meni, ali ipak većina traži tradicionalna posna jela: prebranac, meljani pasulj, bobove pihtije, vrlo retko i malo zaboravljeno jelo, punjenu papriku, sarmu od kiselog kupusa, razne salate, desetak vrsta riba…- nabraja Racić.

Glas javnosti ilustracija
foto: Glas javnosti

U Kruševcu već nije čudo i da se slavski kolač kupuje u pekarama, pa se i oni naručuju pred slave.

Glas javnosti /  O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR