Glas Javnosti

ŠAPIĆU, ŠTA JE OVO? Prođe još jedan januar, a nova glavna autobuska stanica u Beogradu i dalje je - NEZAVRŠENA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Izgradnja Glavne autobuske stanice traje već godinama.

Iako je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić najavio da će prvi autobusi sa nove stanice krenuti u januaru 2024. godine, u Bloku 42 zatečeni su samo radnici i građevinske mašine.

Sagi o preseljenju glavne autobuske stanice ne nazire se kraj, a ona traje skoro koliko i vlast Srpske napredne stranke.

Poslednje obećanje glasilo je da će stanica proraditi u januaru, mada bez stanične zgrade koja tek treba da se gradi. Međutim, i ono je neispunjeno, a novinarska ekipa je umesto autobusa na mestu stanice zatekla radnike i mašine.

Novi rok za završetak dao je ministar finansija Siniša Mali, koji je najavio april kao datum kada će međugradski autobusi umesto iz centra grada kretati sa Novog Beograda.


(Foto: Jutjub)

Priča o preseljenju glavne autobuske stanice traje već sedam godina. Ugovor između BAS-a i Grada Beograda o preseljenju je potpisan 2017. godine, a već sledeće 2018. je postavljen kamen temeljac. Mali je tada obećao da će prvi putnici odatle krenuti već 2019.

Međutim, ništa od toga se nije desilo, a Šapić je ispraćajući 2023. godinu rekao da je konačno „raspetljan Gordijev čvor“ i da će to biti najmodernija stanica.

Međutim, izgleda da se ponovo nešto „zapetljalo“ s radovima, koji nisu gotovi ni poslednjeg dana januara 2024.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR