Glas Javnosti

Šapić: Ako nastavimo ovim tempom, rubne opštine postaće atraktivnije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Obrenovac je „grad u gradu” jer ima sve karakteristike da to bude, istakao je Šapić, i obećao da će učiniti sve da nastavi da se razvija još brže

Novoizgrađeni vrtić u Bariču jedan je od najvećih u Beogradu, može da primi više od dve stotine dece i omogućava da u ovom mestu više nema problema s listom čekanja, rekao je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, prilikom obilaska novog objekta.

Problema skoro da nema ni u čitavom Obrenovcu, eventualno u nekim manjim mestima, a sve je to rezultat ulaganja kako u ovu tako i u ostale rubne opštine, dodao je Šapić.  

Foto: Grad Beograd

- U Obrenovcu je nedavno počeo sa radom moderan dijagnostički centar i ambulanta koji sam otvorio sa tadašnjim ministrom zdravlja Danicom Grujičić, bio sam na završetku rekonstruisane Tamnavske ulice, obišao početak radova i izgradnju velike pijace u centru, posetio pre par meseci atletski stadion čija je gradnja u toku. Izgrađena je vodovodna mreža u Trstenici za oko 300 kuća gde sam takođe bio, a trenutno se u Bariču renovira objekat mesne zajednice od hiljadu kvadrata, koji sad idem da obiđem. Pre oko godinu, godinu i po dana rekao sam da ću jednako posvetiti pažnju razvoju svih delova grada. Od tada sam dosta puta bio u Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, mnogo više nego drugi pre mene i to za  mnogo duži vremenski period. Ako nastavimo ovim tempom infrastrukturnih radova, rubne beogradske opštine postaće objektivno atraktivnije za život od gradskog jezgra, a Barič lokacijski i zbog lake povezanosti s Novim Beogradom  jedno je od takvih mesta, naveo je Šapić.

Ocenio da su mnoge stvari za godinu i po dana ostale iza njega, ali da će se svakako ulagati i nadalje.


Foto: Grad Beograd

-Ako budem imao priliku da nastavim da vodim grad u normalnim okolnostima, a ne sa privremenim organima jer činim sve što mogu da Beograđani to što manje osete. Objektivno, mnoge stvari koje smo zajedno sa Opštinom planirali nismo uspeli da završimo zbog ovakvog stanja, rekao je Šapić, ali je i dodao da neće da kuka nad takvom situacijom već je izrazio nadu da će se sve stabilizovati nakon izbora.

Obrenovac je „grad u gradu” jer ima sve karakteristike da to bude, istakao je Šapić, i obećao da će učiniti sve da nastavi da se razvija još brže.

- Čitava Srbija će se zbog EKSPO-a u narednim godinama razvijati, a Beograd bi to trebalo posebno da iskoristi. EKSPO će biti prilika da se investira u mnoge druge stvari i to važi i za Obrenovac. Ekonomska klima biće drugačija i omogućiće da se mnogi drugi projekti sprovedu jer tako rade pametne države, naglasio je Šapić.


Predsednik Opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je da je izgradnja ovog vrtića samo pokazatelj da opština zajedno sa Gradom Beogradom vredno radi na tome da se mališanima obezbede adekvatni uslovi za njihovo odrastanje i razvoj.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR