Glas Javnosti

SAOPŠTENJE Saveza 90/Zelenih Srbije: Zabrinuti smo za POLITIČKI PLURALIZAM

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije izdala je saopštenje u kojem je izrazila zabrinutost za postojanje političnog pluralizma u Srbiji kroz prizmu medijskog izveštavanja

Portal Nova S dana 26.10.2021. godine objavio je članak pod naslovom „Evropski zeleni: Postoje lažni zeleni u Srbiji koji koriste naš logo“, pozivajući se na navodno saopštenje evropske partije zelenih (European Greens), pri tome ni na jednom mestu ne navodeći kada i gde su evropski zeleni saopštili da „postoje lažni zeleni u Srbiji“. 

Činjenica da Evropski zeleni podržavaju određene pokrete, koje su preko noći „pozeleneli“, verovatno dodajući, svojoj prethodno žutoj boji, plavu boju, kako bi naprasno postala zelena, pretpostavimo iz komercijalnih razloga dobijanja inostrane podrške, ne govori ni na koji način da u Srbiji bilo koja organizacija lažno nešto koristi ili predstavlja. Iz toga se može zaključiti samo jedno, da portal Nova S afirmativno promoviše određene organizacije, na štetu drugih, bez ikakvog osnova lažno predstavljajući činjenice, te u tom smislu apelujemo da izveštavanje svih medija bude istinito i potpuno ne zloupotrebljavajući izvođenje zaključaka u korist pojedinih organizacija i time jasno deklarišući određene organizacije kao podobne a druge kao nepodobne. Stranka savez 90/zelenih Srbije najoštrije osuđuju diskriminaciju u citiranom obliku.

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJA PORUČUJE: Poljoprivrednici moraju da učestvuju u donošenju odluka, sela ne smeju da ostanu pusta

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJA PORUČUJE: Poljoprivrednici moraju da učestvuju u donošenju odluka, sela ne smeju da ostanu pusta

Pokreti zelenih nisu, ni lokalni ni regionalni, niti kontinentalni, već globalni, shodno čemu je u svetu registrovano preko 140 organizacija koje se bave ciljevima u oblasti delovanja Stranke Savez 90/Zeleni Srbije i koje u svom nazivu imaju reč zeleni i simbol suncokreta.

U kontekstu navedenog, zlonamerno je navedeno da logo Stranke Savez 90/Zeleni Srbije „praktično isti“ kao kod Evropskih zelenih, očigledno namerno izbegavajući činjenicu da većina svetskih organizacija (od kojih gotovo sve nemaju nikakve veze sa Evropskim zelenim) ima identičan logo, odnosno suncokret koji svojom simbolikom ukazuje na ciljeve delovanja stranke a ne na pripadnost određenom evropskom pokretu/političkoj organizaciji. 

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE čestitao nemačkim kolegama na izuzetnom rezultatu na izborima

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE čestitao nemačkim kolegama na izuzetnom rezultatu na izborima

Logo Stranke Savez 90/Zeleni Srbije pripada svetskom pokretu i identifikuje se sa svim organizacijama koje svoje ciljeve usmeravaju u pravcu zaštite životne sredine, kao globalnog interesa civilizacije a ne regionalnog ili lokalno interesa pojedinih organizacija, čije delovanje je usko i isključivo vezano za politiku i ostvarivanje svojih ciljeva kroz političko delovanje, shodno čemu su spremni da menjaju dres zarad dobre pozicije na izbornoj listi!

SAVEZ 90 ZELENIH DOBIO POJAČANJE: Priključio se ZELENI PRESEK

SAVEZ 90 ZELENIH DOBIO POJAČANJE: Priključio se ZELENI PRESEK

U kontekstu svega navedenog, Savez 90/zelenih Srbije ima potrebu podršku srodnih organizacija koje deluju globalno i sa njima razvija partnerski odnos a ne nalogodavni odnos, jer u interesu zaštite životne sredine svi delujemo ujedinjeno u istom cilju, međusobno razmenjujući znanja i iskustva u zaštiti životne sredine, kako bi građani Srbije dobili sve ono što je neophodno zarada zdravijeg života, koji je u postojećim uslovima izuzetno ugrožen. Upravo je nedostatak svesti o delovanju organizacija poput naše osnovni razlog političkog delovanja naše organizacije, usmerenog radi ujedinjenja zelene misli, te se oštro suprotstavljamo svakom postupku koji ugrožava jedinstvo delovanja, što se može zaključiti i za gore citirani tekst portala Nova S. 

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR