Glas Javnosti

SAOBRAĆAĆE NA TERITORIJI CELE EVROPE: NIS nabavio 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naftna industrija Srbije (NIS) objavila je danas da je u toku prošle godine nabavila 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata od Rafinerije nafte Pančevo do skladišta kompanije širom Srbije. Nove cisterne ispunjavaju najviše svetske tehnološke i bezbednosne standarde za prevoz derivate, navedeno je u saopštenju.

Kako je istanuto, pored smanjenja troškova zbog dosadašnjeg iznajmljivanja vagon cisterni, nabavka novih doneće i druge značajne benefite koji će dodatno unaprediti sigurnost prevoza derivata iz domaće rafinerije.

- Nove vagon cisterne mogu da saobraćaju na teritoriji cele Evrope i izgrađene su u skladu sa relevantnim propisima iz oblasti prevoza železnicom i prevoza opasne robe - rekao je rukovodilac Sektora za transport u Bloku Promet kompanije NIS Nenad Milovanović, prenosi portal Ekapija.


Dodao je da su vagon cisterne konstruisane na način da obezbede maksimalnu iskorišćenost punjenja u odnosu na postojeća ograničenja železničke infrastrukture, čime će se, kako je naveo, povećati efikasnost prevoza derivata i ostvariti uštede u prevozu.

- U nove vagon cisterne će moći da se utovari i do 15 tona više derivata u odnosu na postojeći vozni park. Na taj način iskorišćenost jednog transportnog sredstava je povećana do 23% - izjavio je Milovanović.

Istaknuto je da ovom nabavkom NIS doprinosi povećanju efikasnosti i bezbednosti u saobraćaju, vodeći istovremeno računa o očuvanju kvaliteta derivata prilikom njihovog transportovanja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR