Glas Javnosti

Sanduloviću pozlilo nakon hapšenja, stanje dramatično?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nikola Sandulović, koji je uhapšen zbog više krivičnih dela, među kojima je i širenje panike i nereda putem društvene mreže, priveden je u sredu na salušanje u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal gde se žalio da mu nije dobor posle čega je odveden u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć. Prema nezvaničnim informacijama stanje se dramatično pogoršalao, ali nijj bilo moguće dobiti potvrdu.

Postujući njegova prava, tužilaštvo ga je uputilo na pregled u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, rečeno je u tužilaštvu. Kako postoji opasnost od isticanja roka za zadrzavanje (od 48 sati), a da ga tužilaštvo nije ispitalo povodom krivičnih dela za koja se tereti, sudija za pretnodni postupak je Sanduloviću odredio pritvor, ukazuju u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Sandulović bi trebalo da u roku od narednih 48 sati ponovo bude doveden kod tužioca radi saslušanja. Sandulović je predsednik Republikanske partije. Policija je u nedelju saopštila da se sumnja da je Sandulović izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Navela je da postoje osnovi sumnje da je on na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona.

Takođe je izneo pretnje kojima je ometao tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja, dodala je policija.

 

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR