Glas Javnosti

Šampion hodanja u humanitarne svrhe: Srbin PREPEŠAČIO četiri i po miliona koraka za obolele od dijabetesa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani koji pešače sa aplikacijom "Otvori plavi krug" za godinu i po dana zabeležili su 100 miliona koraka, čime je prikupljeno četiri miliona dinara donacije za unapređenje pešačko-rekreativnih staza u Beogradu.

Šampion u broju doniranih koraka je Đorđe Radinović (31), pravnik, koji je donirao više od 4.500.000 koraka za dijabetičare!

- Sve je počelo mnogo pre projekta, kada sam rešio da počnem da se takmičim s drugim šetačima koji su uveliko beležili svoje kilometre. Išao sam dosta s planinarima na neke ture, što u Srbiji, što vani, tako da sam ne opterećujući se uspeo da zabeležim najveći broj kilometara od svih šetača.
Drago mi je što sam doprineo obolelima od dijabetesa, iako ne bolujem od dijabetesa, ličnom satisfakcijom sam pomogao ljudima. Danas ljudi ne mogu da prepešače dve autobuske stanice. Znam da prepešačim od Kalemegdana do Mirijeva, što je nekima čudno - kaže za Kurir Radinović.

- Bilo je puno zanimljivih šetnji. Prošlog leta, kada sam se peo s grupom od desetak planinara na Ararat od 5.200 metara, gde se, prema predanju, iskrcala Nojeva barka, uspon je ukupno trajao šest dana. Skoro svakog dana smo prelazili 1.000 metara nadmorske visine i 10-20 kilometara hodali. Predeli su bili svakog dana drugačiji, pa je ta raznovrsnost dala potpuno drugi doživljaj da se čovek stopi s pejzažom. Najveći problem je bila vulkanska prašina u podnožju planine, a na samom vrhu vetar jačine 70 kilometara na sat, za koji sam mislio da će me odneti s vrha.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR