Glas Javnosti

SAMO JEDAN MALOLETNIK POSLAO PREKO 80 MEJLOVA! Uhapšena majka dečaka sa Novog Beograda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uhapšena i majka jednog od dečaka koji su slali dojave o bombama u školama, protiv druge krivična prijava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u nastavku akcije, na osnovu podataka dobijenih od Evrodžasta i međunarodnom operativnom policijskom saradnjom, identifikovali su i pronašli dvojicu trinaestogodišnjaka za koje se sumnja da su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.


S obzirom na to da su počinioci deca i da nisu krivično odgovorna, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapsila A. B. S. (42), majku jednog od dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dok će protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dečaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.


Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu "20. oktobar“ u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama.


Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR