Glas Javnosti

SAJBER KRIMINAL: Leskovčanka za samo '4 sekunde' ostala bez youtube kanala od kojeg je živela!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svoja kulinarska znanja i veštine Valentina Mašković iz Leskovca objavljivala je na svom YouTube kanalu „Kuhinja“. Na njemu je imala oko 150.000 pratilaca iz Srbije i inostranstva. Za samo 4 sekunde ostala je bez čak 1.200 video snimaka.

Prethodne noći na očigled nje, njenog sina Vuka i njenog bratanca kanal je hakovan, i sve sa njega je nestalo. 

Valentina, je od tog posla, praktično, živela, a zbog velikog broja pratalica prošle godine je bila nagrađena od vlasnika YouTub kanala.

„Noćas u roku od četiri sekunde naš kanal je hakovan pred očima mog sina Vuka i mog bratanca, koji je administrator kanala. Ništa nisu mogli da urade. Pojaviili su se neki brojevi, bratanac je shvatio o čemu se radi, brzo isključio kompjuter iz struje, ali ništa nije vredelo, sve je nestalo“, ispričala je ova kulinarka.

Veliki broj pratilaca je iz Srbije, ali ima ih i dosta i iz, među kojima su ljubitelji recepata sa juga, naši ljudi koji žive u dijaspori.

 „Imali smo i strance, sa engleskog govornog područja jer je svaki prilog bio preveden na engleski jezik. To je radio moj bratanac“, objašnjava Valenetina.

Ovo je za nas ogroman gubitak, ostali smo bez ičega. 

„Ostali smo bez ičega, ali ja ne brinem za sebe, ja se kao Feniks dižem uvek iz pepela, već zbog Vuka. Dete nije spavalo cele noći, palo je u depresiju. Žao mi je i bratanca jer je i on, kao visoko obrazovani čovek, nešto zarađivao preko tog kanala“, jada se.

Valentina je objavu o krađi kanala postavila noćas na društvene mreže i do danas joj je stiglo oko 20.000 poruka podrške iz svih krajeva sveta.

 „Svi mi poručuju da otvorim novi kanal, što ću i učiniti, i da će svi ponovo da me zaprate“, kaže ona. 

Veoma sam zbunjena, ne znam kome mogu da se obratim za pomoć, ovo je bilo pola mog života. 

„Država Srbija od nas frilensera traži porez, a gde je sada da stane iza nas? Gde je Gugl, ne oglašava se“, ogorčena je ova Leskovčanka koju je upravo sin Vuk nagovorio da pre tri godine otvori kanal na Jutjubu.

Kada smo krenuli u ovu priču ni ona, ni Vuk nisu mogli ni da sanjaju da će postići uspeh svetskih razmera. Vuk sada ima 15 godina i učenik je Trgovinsko-ugostiteljske škole na smeru kulinarstva, s namerom da studira gastronomiju.

Ipak, administrator kanala danas piše Guglu u Jutjubu, s molbom da pomognu oko vraćanje kanala, a da li će uspeti u tome ostaje da se vidi.

(Glas javnosti/Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR