Glas Javnosti

SAHRANJEN MAJOR DEJAN KRSNIK: Porodica, prijatelji i pripadnici Vojske Srbije na poslednjem oproštaju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tragično nastradali pilot Dejan Krsnik je, uz pratnju porodice i prijatelja, sahranjen na Novom Bežanijskom groblju.

Na groblju su se okupili brojni prijatelji, predstavnici vojske koji su porodici nastradalog izjavili saučešće.

Prisutno je više od 400 ljudi koji se opraštaju od Dejana Krsnika. Ljudi u redu čekaju ispred kapele da neutešnoj porodici izjave saučešce.

Podsetimo, pilot Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Major je uskoro trebalo da ode u penziju, ovo mu je bio među poslednjim zadacima u vojsci. Prošao je sva ratišta, a učestvovao je i u odbrani zemlje 1999. godine.

Istražitelji Vojske Srbije koji rade na rasvetljavanju pada aviona "Mig 21" kod Malog Zvornika očitaće podatke sa uređaja za snimanje parametara leta, ali kontekst nesreće biće poznat tek kada se zapis dopuni ostalim okolnostima - prirodom zadatka posade, planom leta, radio-komunikacijom, izjavama očevidaca.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

(Glas javnosti/Novosti.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR