Glas Javnosti

SA RIO TINTOM SRBIJA ĆE NESTATI SA MAPE: Staviti rudnik litijuma na našu najplodniju zemlju je veleizdaja (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prof. dr Dušan Stanojević govorio je o štetnosti rudnika litijuma i kompaniji Rio Tinto i istakao da ima utisak da je svima stalo da se rasturi Zapadna Srbija i da praktično Srbija nestane sa mape.

Prof. dr Dušan Stanojević ispred ekološkog udruženja „Suvoborska greda“ govorio je na konferenciji povodom protesta u Mrčajevcima i rekao da se na teritoriji od Loznice do Šapca nalazi najplodnija zemlja u zemlji Srbiji i da staviti rudnik litijuma na taj teren za njega predstavlja veleizdaju. 

Stanojević je govorio i o spotovima Rio Tinta:

-Ti spotovi se vrte kako bi se progutala udica. Vi kada vidite te spotove kao da želite da vam taj Rio Tinto dođe u spavaću sobu. Međutim, vi sa spotom možete da napravite šta god hoćete, spotovima možete da napravite da je Kvazimodo najpoželjniji muškarac, a Baba-Jaga Kokošija Noga najlepša žena na svetu, rekao je on. 

 

Doktor je prokomentarisao i posetu Angele Merkel Beogradu i rekao da su Nemci jako zainteresovani za naš litijum. 

- Nemačka leži na litijumu, oni ne smeju da ga pipnu! 

On dodaje da sada svi pričaju samo o ekologiji a niko ne govori o ekonomskim stvarima.

- Nemačka je zatvorila sve rudnike uglja. Oni vode računa o svom vazduhu, oni vode računa o svojoj vodi, a radi su da rasele srpske seljake sa brdovitog Balkana, da 'prernjaju' celu Zapadnu Srbiju kako bi došli do litijuma, to se ne sme dozvoliti, rekao je Stanojević. 

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR