Glas Javnosti

RUSKI AMBASADOR U AUTOKARAVANU SEĆANJA KOJI MEDIJSKI POKRIVA GLAS JAVNOSTI: Sa Srbijom imamo NAJBOLJU SARADNJU jer imamo zajednička sećanja! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Autokaravan “Pamtim i poštujem” čiji je medijski pokrovitelj portal "Glas javnosti", drugi dan svoga puta krenuo je iz Jagodine gde smo zajedno sa gradonačelnikom Jagodine na Ruskom groblju položili venac.

U Nišu su se autokaravanu povodom 80 godina od Drugog svetskog rata pridružili ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko, ruski vojni ataše, direktor Ruskog doma i ministar u našoj vladi Nenad Popović, a misiji se pridružio i advokat Goran Petronijević.

Zajedno sa brojnom delegacijom posetili smo logor u Nišu i tom prilikom zasadili drvo u aleju sećanja.

Ruski ambasador Bocan Harčenko izjavio je da Ruska federacija sa Srbijom ima najbolju saradnju.

- Mi imamo najbolju saradnju, jer imamo zajednička sećanja - rekao je ambasador.

Podsetimo, autokaravan povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata čiji je jedan od pokrovitelja i portal "Glas javnosti" započeo je svoju misiju juče, a jedna od prvih stanica bio je spomenik na Avali.

Ideja karavana je da obeleži 80 godina od početka drugog svetskog rata u Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu.

Karavan je krenuo u organizaciji Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda uz podršku Ambasade Rusije u Srbiji.

- Želimo da zajedno pokažemo da nismo fašisti! - rekli su nam organizatori.

Pod nazivom “Pamtim i poštujem” prva tačka je bila polaganje venca na Spomenik Sovjetskim veteranima na Avali i paljenje sveće koja je stigla iz Rusije i koja je poklon od “Noćnih vukova”.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR