Glas Javnosti

RUŠI SE URUŠENA ZGRADA U VIDOVDANSKOJ! Stanari dobijaju stanove iste kvadrature?!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Urušena zgrada u Vidovdanskoj 2a biće srušena u potpunosti, a Grad Beograd će oštećenim stanarima izgraditi novu zgradu i dati im stanove iste kvadrature!

Ovo je danas izjavio Goran Vesić nakon što se sastao sa stanarima koji su ostali bez stanova zbog kopanja temelja za zgradu na susednom placu! Zamenik gradonačelnika rekao je da su stanarima Vidovdanske do izgradnje nove zgrade ponuđeni gradski stanovi na korišćenje besplatno.

Ovo je potvrdio i Novica Stanimirović, predsednik skupštine stanara urušene zgrade.

- Zadovoljni smo ishodom razgovora. Naša zgrada imala je sedam stanova, a nas četiri porodice koje nemamo gde dobićemo smeštaj koji nećemo plaćati sve dok nam se ne sazida nova zgrada! Procenjuje se da ćemo nove stanove i garaže dobiti za godinu i po dana - rekao je on i dodao da će stanari danas ići u Direkciju za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, gde će predati papire koje imaju.

- Jedna komšinica ima papire stana, a mi ostali koji nemamo ćemo ostaviti podatke kako bi se stručne službe napravile ugovore shodne onome što je dogovoreno sa Goranom Vesićem.

Kako je naveo, na sastanku se takođe razgovaralo i o ulasku stanara u zgradu kako bi uspeli da uzmu osnovne stvari.

- Rečeno nam je da je angažovan dekan Građevinskog fakulteta sa svojim timom, i da ćemo početkom sledeće nedelje znati kada ćemo bezbedno i sa kime moći da se uđemo barem na pola sata u svoje domove i pokupimo osnovne stvari - rekao je Stanimirović.

Podsećanja radi, 16. jula stanari zgrade u Vidovdanskoj 2a na Vračaru u sekundi su završili na ulici jer je kuća počela da se urušava. Grad im je odmah obezbedio smeštaj i oni su smešteni u hotelu Slavija.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR