Glas Javnosti

Rus u Srbiji ima prigovor na ponašanje ljudi: Da li vam je to svima zajedničko??

Društvo
Autor: Glas javnosti

Muškarac iz Rusije objasnio je da smatra da su Srbi dobar narod, međutim da postoji nešto što nam najviše zamera, a tiče se neispunjavanja obećanja, posebno onih za ispijanje kafa i druženja

Nakon mnogobrojnih tekstova o Rusima koji su se preselili u Srbiji, jedan Rus odlučio je da se obrati našem narodu i predstavi nam jednu, kako kaže, lošu naviku koju od kako je došao ne može da shvati.

U svojoj anonimnoj objavi na Reditu, pomalo iznervirani muškarac iz Rusije objasnio je da smatra da su Srbi dobar narod, međutim da postoji nešto šta nam najviše zamera a tiče se neispunjavanja obećanja, posebno onih za ispijanje kafa i druženja.

"Jasno je da je čoveku veoma teško da istovremeno traži posao, upisuje dete u vrtić, plače noću i uči jezik, ali generalno, Rusi se snalaze. I Srbi su super ljudi!... Ali nešto me nervira, braćo!

Evo ja sam Rus. Dobijem baš često bonuse u kafanama: rakiju zato što sam u Rusiji čitao Mišu Selimovića i Momo Kapora, pa zbog toga što znam za Branka Ćopića i njegovu "Ježevu kućicu". Opet, s druge strane ja kada sam uzeo kutiju sa alatom od komšije i popravio nešto u stanu, odneo sam par flaša vina zauzvrat.. Čini se da imam baš dobar socijalni život. Ali. Zašto, dođavola, vi, dragi Srbi, ne dođete u posetu?
Evo zašto to kažem. Imam komšije sa detetom, nedavno su našli mog izgubljenog mačka, pa su me pozvali u posetu. Kada sam odlazio pozvao sam ih sve da dođu i popiju kafu kod mene, dogovorili smo se određenog dana da dođu. Tog dana sam spremao hranu i kuvao kafu. Bam! Nema nikoga ceo dan! Pokucam na vrata, tamo njen sin kaže da mu došli drugovi a da je mama otišla poslom negde, nema je. Dobro, ali dođavola, ja živim preko puta, da li ste mogli da mi javite da nećete doći?!

 

"Dođavola s tim!"

Draga priča odnosi se na kolege sa posla. Nakon što smo se sprijateljili pozvao sam ih da dođu kod mene na vikend, objasnio da će biti hrane i pića i odmah su pristali... Međutim došao je taj dan i niko se ne javlja. Ljudi imaju moj broj telefona, ali niko ne zove da obavesti da li dolaze ili ne. Dođavola s tim! I nisu došli, nikada nisu došli.

Gospodo Srbi, šta vam je? Dogovorite se i nikad ne dolaziti u posetu? Da li to je neka nacionalna osobina koja mi nedostaje?", pitao se na kraju razočarani Rus.

"To ti je srpski dogovor"

Na njegovo izlaganje mnogi Srbi su mu odgovorili da je ovakav tip dogovora nažalost čest kod nas.

"Čućemo se pijemo kafu vajbs", "Nasmejala me objava. To se i meni dešava, neko kaže, e tu sam, aj u petak se vidimo i ne javi se. Ja to nikad nisam voleo i ne obećavam ako ne mogu da ispunim", "Brate moj to ti je srpski dogovor", "Pijemo kafu ovih dana (daj Bože u narednih šest meseci)", pisali su mu oni.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR