Glas Javnosti

Roska i Vinka preuzele stvar u svoje ruke! Došle da reše PROBLEM koji niški komunalci ne mogu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Aktivisti niške “Urbane gerile” pronašli su način kako da reše problem na keju kod Gabrovačke reke u Nišu i reše problem nepokošenih bedema. Oni su za taj posao angažovali verovali ili ne kozu i ovcu Rosku i Vinku..

"Odabrani su potpuno prirodni i organski sekači trave!
Roska i Vinka su preuzele stvar u svoje ruke! Kažu da je trava jako ukusna i srećne su što je ima u izobilju. U planu je da im se u ispaši pridruže i ostali drugari i drugarice iz ekipe, zbog čega je već u toku odabir sledeće destinacije. U toku je izrada rasporeda po parkovima i šetalištima za mesec jun na teritoriji grada Niša." Istakli su aktivisti  „Urbane gerile“ na svojoj Fejsbuk stranici.

Oni su naveli da Roska, Vinka i ostatak njihove ekipe veliki humanitarci, zbog čega će zarada od mleka i sira dobijenog na ovaj način ići u dobrotvorne svrhe.

Aktivisti „Urbane gerile“ prošle nedelje takođe bili aktivni, kada su organizovali „prolećno kupanje“ gumenih igračaka kako bi skrenuli pažnju nadležnih na džunglu na bedemima Gabrovačke reke koja protiče kroz nekoliko gusto naseljenih niških naselja. Tada su se u koritu reke „okupali“ krokodil Mileta, ajkula Bilja i kornjača Smilja.

Kako su naveli, Mile, Bilja i Smilja su „oduševljeni“ uslovima koje priobalje Gabrovačke reke nudi i u planu je da se trajno nastane na ovom mestu.

„Krokodil Mile kaže da je za ovako pogodne, pre svega apsolutno prirodne uslove, najveća zasluga nadležnih gradskih službi u Nišu. Kako je Mile nezvanično saznao, ne zna se koja gradska uprava ima ingerencije za ovu oblast, zbog čega su on i njegove nove komšije sigurne da će još dugo uživati u čarima koje ovaj lokalitet pruža. Ono što im dodatno uliva sigurnost na ovom staništu je i saznanje da još uvek nije raspisan tender za odabir izvođača radova za sređivanje prostora oko Gabrovačke reke“, istakli su aktivisti „Urbane gerile“.

Oni su dodali da priobalje Gabrovačke reke nije jedino sa „dobrim uslovima za krokodile, ajkule i kornjače“ i najavili da će uskoro posetiti naselje Durlan jer takvi uslovi i tamo postoje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR