Glas Javnosti

ROĐENA BEBA SA ČETIRI NOGE: Slike sa porođaja obišle svet (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lekari su zadržali novorođenče na posmatranju i, ukoliko se utvrdi da je zdrava, neaktivne noge će biti uklonjene operacijom

Žena iz Indije rodila je devojčicu sa četiri noge koja je odmah postala medijska senzacija. Arti Kušvaha porodila se u sredu u bolnici u Gvalioru u saveznoj državi Madja Pradeš, dok je beba bila teška 2,3 kilograma, prenosi indijski portal Times Now News

Upravnik bolnice , dr R.K.S. Dakad, rekao je novinskoj agenciji ANI da je dete rođeno sa deformitetom koji se u medicinskoj terminologiji zove ishiopagus.

– Kada se embrion podeli na dva dela, telo se razvija na dva mesta. Donji deo ispod struka ove devojčice se razvio sa dve dodatne noge, ali te noge su neaktivne – objasnio je dr Dakad.

Lekari su zadržali novorođenče na posmatranju i, ukoliko se utvrdi da je zdrava, neaktivne noge će biti uklonjene operacijom.

– Trenutno lekari pedijatrijskog odeljenja proveravaju da li ima još nekog deformiteta na bilo kom delu tela. Nakon pregleda, ako je zdrava, te noge će joj biti uklonjene operacijom da bi mogla da vodi normalan život – kazao je dr Dakad.

Za sada nije pronađen nijedan zdravstveni problem kod devojčice, pored viška udova.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR