Glas Javnosti

RODITELJI U SRBIJI BEŽE OD STARIH SLOVENSKIH IMENA, u svetu ih preporučuju: Savršeno se uklapaju u strani jezik

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dok roditelji u Srbiji sve više daju internacionalna imena svojim potomcima, sada se desilo nešto sasvim neočekivano. Svetski časopis preporučuje roditeljima upravo srpska imena.

Jedan od najčitanijih nedeljnika u Španiji, časopis "¡Hola!" u najnovijem broju roditeljima je predložio da novorođenoj deci daju slovenska imena, među kojima je veliki broj onih koja se često daju i u Srbiji.

U tekstu koji je objavljen u ponedeljak, naveli su da među slovenskim jezicima, postoje prelepa imena koja se savršeno uklapaju u španski jezik. Tekst je objavljen pod naslovom  "40 lepih i originalnih imena slovenskog porekla za bebe".

- Među zemljama slovenskog govornog područja, dobro je to što su mnoga imena slična. Da biste pronašli inspiraciju, pripremili smo vam manji popis s 40 najkorišćenijih imena za dečake i devojčice - piše časopis "¡Hola!".

Među ponuđenim imenima koja se često daju kod nas, časopis je predložio imena kao što su Branko, Boris, Goran, Mirko, Danica, Darinka, Milka, Milovan, Miroslava, Tihana, Svetlana i Zora. Uz svako ime, navodi se i njegovo značenje.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR