Glas Javnosti

RODITELJI očekujte danas ODLUKU: Da li će i mlađi osnovci preći na onlajn nastavu?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Odluka o prelasku mlađih osnovaca na on line nastavu biće doneta danas nakon konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba.

Odluka o najmlađim osnovcima i na koji će način pohađati nastavu biće doneta danas posle razgovora članova Vlade Srbije sa medicinskim delom Kriznog štaba.

Na inicijativu premijerke Ane Brnabić i ministra prosvete Branko Ružić da se razmotri prelazak najmlađih osnovaca na onlajn nastavu  danas će konačno biti doneta odluka o tome da li mališani ostaju u školskim klupama.  Oni su saglasni da roditelji imaju problem, jer moraju na posao, a deca ne mogu da ostanu sama kod kuće.

Ta odluka nije doneta na jučerašnjoj sednici Vlade, jer će biti održane još jedne konsultacije sa doktorima u Kriznom štabu.

I mlađi osnovci od ponedeljka prelaze na internet nastavu, a koje mere će se primenjivati na vrtiće?

 

Medicinski deo štaba smatra da svi đaci treba da pređu na onlajn nastavu, jer se novi soj virusa korone "spušta" i na najmlađe i oni sada ne samo što mogu biti učestaliji prenosioci već i oboljevaju.

 Prvobitno je zahtev medicinskog dela štaba bio da najmlađi već ovu nedelju ne idu u školu, ali je to na predlog članova Vlade odloženo za naredni ponedeljak.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR