Glas Javnosti

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU NA SADRŽAJ KOJI SE PLASIRA NA DRUŠTVE MREŽE! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Roditelji sve više teže ka tome da kroz multimedijalne objave svoju decu plasiraju na društvene mreže. Često, ne obrate pažnju na sadržaj fotografije ili snimka, kao ni kakvu će to reakciju izazvati kod ostale dece, te nas vest o vršnjačkom nasilju dočeka umesto starog "dobro jutro".

Naime, na društvenoj mreži Tik Tok, objavljen je naizgled bezazlen snimak. Naravno, ništa ne bi bilo toliko strašno, da isti ne sadrži jako izražene elemente nasilja.

Tako, dolazimo u situaciju da nemamo prava da se žalimo sve dok roditelji to isto nasilje podržavaju, i plasiraju na društvene mreže. 


Na istom snimku u pozadini čujemo smeh, pitamo se da li taj isti roditelj koji ovo gleda, u svom sinu vidi nasilnika koji će sutra u kući, u školi ili pak na ulici maltretirati svakog ko kaže reč koja je po njemu pogrešna. Mali, ali već ima najavljenu budućnost opasnog siledzije i nasilnika.

Apelujemo na sve, koji vide ovaj uznemirujući sadržaj na društvenoj mreži Tik Tok, da isti podele i prijave, jer nasilju moramo stati na put, iako mnogima ovo deluje kao bezazlena "igrica", ne zaboravimo da od naizgled bezazlenih igrica sve počinje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR