Glas Javnosti

Roditelji kojima je oduzeta usvojena devojčica spremaju tužbu: Dete dva dana u hraniteljskoj porodici

Društvo
Autor: Glas javnosti

Otac devojčice, Borisav Savić, kaže da je ona dobro, da je u hraniteljskoj porodici, i da će tražiti legalan način da održe kontakt i ne prekinu emotivnu vezu koju su izgradili

Danas je tačno dva dana, kako trogodišnja L. B., koja je usvojena prošlog oktobra, nije sa svojim roditeljima Biljanom (52) i Borisavom Savić (48), jer ju je od njih Centar za socijalni rad u Subotici oduzeo u utorak.

U međuvremenu, rešenje o usvajanju deteta, zbog propusta subotičkih socijalnih radnika, prilikom procedure usvajanja je poništeno. Neutešni otac i majka najavljuju tužbu kojom bi, kako Borisav objašnjava, oborili rešenje o poništenju Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Savić je danas bio u Centru za socijalni rad u Subotici u kojem, kako je rekao za naš portal, nisu imali nikakvo rešenje za ovu situaciju, koje bi njih zadovoljilo.

- To je naš lični utisak. Protiv njih su pokrenuti određeni postupci, pa je i svaki njihov postupak pod lupom. Naišli smo na razumevanje, svesni su du da su prema nama napravili najveću krivicu, ali nijedna opcija ne daje rešenje koje bi nama bilo prihvatljivo - kaže Savić za Telegraf.rs i dodaje da im jedino ostaje da tužbom obore rešenje o poništenju rešenja o usvajanju Pokrajinskog sekretarijata.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR