Glas Javnosti

Roditelji dece stradale u saobraćaju traže hitnu izmenu zakona

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon četvrtog po redu protestnog skupa održanog u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je 7. decembra prošle godine stradala devojčica Nikolina Janković, roditelji smrtno stradale dece na pešačkim prelazima širom Srbije udružili su se i dogovorili da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i Krivičnog zakonika.

Kako navode u saopštenju, pošto je peticiju potpisalo preko 14.000 građana Srbije, odlučili su da lično upoznaju predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, ministarku pravde Maju Popović, ministarku za brigu o porodici Dariju Kisić i ministra saobraćaja Gorana Vesića sa gorućim problemima i sve većom uznemirenošću građana.

"Zvanično smo zatražili prijem kod navedenih državnih funkcionera u Skupštini Republike Srbije i u Vladi Republike Srbije, kako bi svojim javnim angažmanom za konkretnu izmenu određenih članova zakona, precizno navedenih u zahtevu, spasili od sigurne smrti i teških telesnih povreda decu na pešačkim prelazima", ističu u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR