Glas Javnosti

PALA PRIJAVA PROTIV ŠKOLE! Ogorčeni roditelji: Maltretiraju nam decu jer neće da plaćaju njihove udžbenike

Društvo
Autor: Глас јавности

Roditelji učenika beogradske Osnovne škole “Oslobodioci Beograda”, koji se zalažu za to da njihova deca uče iz besplatnih udžbenika, kažu za “Glas javnosti” da su i dalje izloženi pritiscima zbog čega su podneli prijavu.

- Naša deca, koja koriste besplatne udžbenike Zavoda za udžbenike, diskriminisana su. Za domaće zadatke urađene u Zavodovim udžbenicima dobijala su minuse u elektronskom dnevniku i negativne komentare. Na časovima učiteljica je sa decom vodila razgovore o izdavačima udžbenika. Deca su iz škole dolazila tužna i uznemirena - navode roditelji.

Zbog lošeg finansijskog stanja, kako objašnjavaju, roditelji nisu bili u mogućnosti da za tekuću školsku godinu kupe udžbenike koje je škola izabrala, već su nabavili besplatne, Zavodove. Međutim, prema njihovim rečima, zbog velikog pritiska učiteljice na decu, roditelji su bili primorani da kupe udžbenike izdavača koje je izabrala škola.

Zbog svega toga grupa nezadovoljnih roditelja podnela je prosvetnoj inspekciji prijavu za diskriminaciju protiv učiteljice odeljenja III3. U prijavi se, između ostalog, navodi da učiteljica pokazuje “vidnu netrpeljivost prema grupi učenika koji nemaju knjige koje je odabrala škola” i da “deca iz škole dolaze uplakana”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR