Glas Javnosti

RHMZ NAJAVIO NOVE PADAVINE: U ovim krajevima očekuju se kiša i sneg

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i suvo vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom jutra mestimično magla i slab mraz. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Uveče na zapadu i jugozapadu mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Najniža temperatura od minus dva stepena do tri, a najviša dnevna od šest do 10.

U Beogradu tokom jutra magla i slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura od nula do tri stepena, a najviša dnevna oko osam.


Osvanulo hladno jutro

Temperatura u većem delu Srbije ovoga jutra, prema merenjima u šest sati, bila je ispod nule. Najhladnije bilo je u Sjenici (-5), dok je najtoplije jutro osvanulo u Beogradu i Nišu gde je živa u termometru bila jedan stepen iznad nule.

"U toku jutra u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka mestimično magla i slab mraz. Novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se večeras, prvo na jugozapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. U nedelјu u planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče. Početkom naredne sedmice (28 - 29. novembar) uglavnom suvo, a u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra"najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog magle, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

RHMZ najavio nove padavine

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjavaju iz RHMZ piše Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR