Glas Javnosti

RHMZ izdao dva UPOZORENJA: Upaljen meteoalarm, ovim delovima Srbije preti OPASNA pojava

Društvo
Autor: Glas javnosti / objektiv

Najviša temperatura biće od dva do sedam stepeni

Nakon današnjeg pretežno sunčanog vremena u Srbiji tokom večeri i noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom i snegom mestimično. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je čak dva upozorenja.

Kako najavljuje RHMZ, najviša temperatura biće od dva do sedam stepeni.

Uveče na severu, a zatim i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom. U centralnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalno kiša će se lediti na tlu.

Ovog jutra najhladnije je u Sjenici gde je trenutno – 21 stepen.

RHMZ je objavio dva upozorenja. Naime, prema najavama RHMZ, u nižim predelima ovog jutra kao minimalna temperatura očekuju se brojke -12 do -5 stepeni, na planinama i niža, a na Pešteru do -20 stepeni.

Zbog toga će sutra na snazi biti narandžasti meteoalarm i to na teritoriji Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne, jugozapadne Srbije i na Kosovu i Metohiji. U ostalim predelima na snaži će biti žuti meteoalarm.

Od nedelјe se slablјenje jutarnjih mrazeva, ali RHMZ upozorava na još jednu opasnu pojavu. Kako se navodi, u drugom delu noći subota na nedelјu u centralnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalno se očekuje pojava kiše koja će se lediti na tlu.

Zbog ledene kiše biće upaljen meteoalarm, a najkritičnije će biti u Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji gde će na snazi biti naradnžasti meteoalarm.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR