Glas Javnosti

RGZ: Vlada odobrila povećanje broja zaposlenih, katastar će raditi mnogo bolje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je, posle više od dve decenije konstantnog smanjenja broja zaposlenih u toj ustanovi, Vlada Srbije usvojila novu sistematizaciju, kojom je broj radnih mesta u RGZ povećan sa 2.650 na 3.059.

„U cilju jačanja kapaciteta i efikasnijeg rada službi za katastar nepokretnosti širom Srbije, broj službenika u Sektoru za katastar nepokretnosti je novom sistematizacijom povećan sa 1.902 na 2.138. Odluka će omogućiti RGZ-u da zapošljavanjem novih službenika drastično unapredi nivo usluga za građane Srbije i podrži rešavanje decenijskih problema u oblasti upravljanja nepokretnostima“, najavio je RGZ.

Smatraju da je ova odluka vlade predstavlja „i priznanje Republičkom geodetskom zavodu i zaposlenima na izvenrednim rezultatima postignutim u prethodnom periodu i potvrda da je RGZ postao jedan od glavnih stubova države i društva, koji će u budućnosti moći da odgovori na sve aktivnosti Vlade Srbije planirane u narednom periodu u cilju održivog razvoja Srbije“, prenosi N1.


Kako je navedeno u saopštenju, nova sistematizacija je moderna i inovativna, a napravljena je sa ciljem da omogući zaposlenima da budu pravednije pozicionirani i objektivno ocenjeni.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR