Glas Javnosti

'Republička tužiteljka Zagorka Dolovac godinama čini krivična dela'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvi tužilac u Srbiji za ratne zločine Vladimir Vukčević zamerio je republičkoj tužiteljki Zagorki Dolovac niz propusta kao i neoglašavanje povodom krivičnih dela na koja bi po opisu posla morala da reaguje

Vukčević, koji je postupao i u slučajevima organizovanog kriminala, ocenio je da republička tužiteljka Zagorka Dolovac „godinama čini krivična dela“.

„Ne postupa i ne reaguje na slučajeve Кrušika, na rušenje u Savamali, pogibiju u helikopteru… To su produžena krivična dela – zloupotreba službenog položaja. Pa, tužilac mora da radi svoj posao. Sada je ponovo jedini kandidat za to mesto zato što odgovara vlastima. Ne bi im odgovarao tužitelj kao ja. Ona ne razume taj posao i nema ni jedan radni rezultat“, rekao je Vukčević.

On je naveo i da se potpuno slaže sa konstatacijom advokata i nekadašnjeg državnog pravobranioca Seada Spahovića, u prošlom broju ovog nedeljnika, da je „organizovani kriminal u vrhu vlasti“.

„E zato je i borba protiv organizovanog kriminala – nikakva. Nije se Veljko Belivuk pojavio odjednom, rekao je Vukčević.

"Džozef Bajden je nedavno doneo odluku o proširenju crne liste i čujem nezvanično, ako je to tačno, da na tom spisku ima 500 naših ljudi", rekao je Vukčević.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR