Glas Javnosti

Rekonstruisan hotel "Planinka" u Kuršumlijskoj banji. Evo koliko su koštali radovi

Društvo
Autor: Glas javnosti

U rekonstrukciju hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji, koji će danas biti svečano otvoren, uloženo je 15 miliona evra i objekat je sada kao nov, izjavio je Tanjugu predsednik odbora direktora Akcionarskog društva „Planinka“ Radovan Raičević.

Otvaranju hotela prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će potom razgovarati sa građanima Mesne zajednice Merdare.

Raičević je rekao da su pre tri godine, sa PIO fondom i Direkcijom za imovinu Srbije, sklopili ugovor o kupovini Kuršumlijske banje, nije radila više od 15 godina.


„Banja je bila potpuno ruinirana, prostor okolo i sam objekat tako da je sada, nakon radova koji su trajali tri godine, praktično sve novo – grejanje, struja, kanalizacija i drugo“, rekao je Raičević.

Naveo je da je dodat još jedan sprat pošto su krovovi bili ravni, što nije bilo primereno prostoru, te da objekat sada ima i druge sadržaje – nove bazene, sale za sastanke…

„Urađena je potpuna rekonstrukcija i objekat je sada kao nov. Srećna okolnost je da je objekat iz 80-ih godina, a gradila ga je isto Planinka, izuzetno savremeno za to vreme“, rekao je Raičević Tanjugu i dodao da je i sada hotel urađen na dosta savremen način.


U rekonstrukciju je, kaže, uloženo ukupno 15 miliona evra.

„Država nam je pomogla sa subvencijama od 20 odsto, Planinka je dala oko 12,5 miliona evra, a pomoć države je bila 2,5 miliona evra. Inače, već smo zaposlili 100 radnika, a planiramo u sezoni i više“, rekao je Raičević i dodao da spremni čekaju nove goste. Prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR