Glas Javnosti

REFERENDUM ZA MAKIŠ I KOŠUTNJAK! Udruženje pokrenulo PETICIJU, pisma upućena gradskim ČELNICIMA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Kreni - Promeni objavilo je da je pokrenulo peticiju za donošenje odluke o raspisivanju referenduma koji se tiče izjašnjavanja građana o budućnosti Makiša i Košutnjaka.

- U momentima kada se Beograd nalazi među najzagađenijim gradovima u svetu i kada njegovi građani ne mogu normalno da dišu, planira se seča šume koja predstavlja pluća Beograda. Najeminentniji stručnjaci, profesori Univerziteta u Beogradu ukazuju na opasnost od gradnje na vodoizvorištu poput Makiša.

Ustavom Republike Srbije (član 2.) predviđeno je da suverenost potiče od građana koji je, pored ostalog, vrše referendumom, kao i da nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izražene volje građana.

Građani Beograda imaju pravo da na referendumu odluče o vazduhu i vodi u gradu u kome žive. Politički predstavnici izabrani na izborima, kao ni bilo koje političke stranke, ne mogu suverenost oteti od građana. - navodi se u saopštenjuPeticiju možete potpisati na OVOM LINKU.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR