Glas Javnosti

RATNOHUŠKAČKE PORUKE BOSANSKOG KONZULA! Zbog Alahu akbar reagovali i Amerikanci

Društvo
Autor: Glas javnosti

Admir Atović, konzul Bosne i Hercegovine u nemačkom gradu Frankfurtu, objavio je status na svom Tviter nalogu u kom preti ratom, a status završava sa "Alahu akbar".

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić… Allahu Ekber - napisao je Atović u svom statusu.

Status je izazvao pravi diplomatski skandal pa ga je Atović i izbrisao sa svog naloga.

Nakon ratnohuškačkih poruka koje je na svom Twitter profilu objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, iz ambasade SAD u BiH su poručili da je svako spominjanje ili aludiranje na rat neprihvatljivo.

- Imajući u vidu nedavnu turbulentnu prošlost BiH, vrlo smo zabrinuti zbog neprestane retorike podela koja zabrinjava javnost širom zemlje. Bilo je teško uspostaviti mir u BiH - poručeno je iz ambasade SAD-a.

Pozvali su sve političke lidere i zvaničnike u BiH "da se suzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava" i da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR