Glas Javnosti

RATKO MLADIĆ JE ŽIV: I pored priča da je general preminuo, ovo nije tačno

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od jutros se nezvanično širi informacija da je Ratko Mladić, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog navodnog "genocida u Srebrenici", preminuo. Međutim, njegov sin Darko i advokat Dragan Ivetić u izjavama za Nova.rs tu informaciju demantuju.

I novinari našeg portala jutros su dobili nezvaničnu informaciju da je Mladić, koji je u teškom zdravstvenom stanju, preminuo. Tim povodom kontaktirali smo njegovog sina Darka Mladića, ali nam je on rekao da tu informaciju nema.

“Jutros sam se čuo sa majkom. Ona mu je otišla u posetu i sada bi trebalo da je kod njega. Da je on preminuo, ja bih to znao”, rekao nam je Darko Mladić nešto pre 13 sati.

Da je reč o glasini, za Nova.rs rekao je i Dragan Ivetić, Mladićev advokat. On navodi da ne zna ko je odgovoran za širenje tih glasina, posebno “u ovom trenutku kada je njegovo zdravlje zaista u veoma lošem stanju”.


“Nemamo više informacija osim onoga što je njegov sin već precizirao medijima poslednjih dana o pogoršanju zdravlja generala Mladića… Dovoljno je reći da ostajemo na nivou najveće zabrinutosti za dobrobit našeg klijenta, posebno u svetlu ozbiljnih zdravstvenih oboljenja i stanja sa kojima se sada suočava”, kaže Ivetić.

On navodi da može da potvrdi da je Mladićeva supruga u poseti kod njega i da je potvrdila da je on živ.

“Mada ne mogu da kažem da je ‘dobro’ ili u dobrom zdravlje, jer nije, a zabrinutost koju je izneo njegov sin kao do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravlja u poslednje vreme su opravdani i podeljeni, tim više što više informacija dobijamo”, kaže Ivetić za Nova.rs.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR