Glas Javnosti

RATKO MLADIĆ JE NARODNI HEROJ, A NE OVI! Oskrnavljena Grobnica narodnih heroja na Kalemegdanu (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grobnica narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu ponovo je oskrnavljena.

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije je osudio skrnavljenje Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu, kada su sinoć ultradesničarski ekstremisti oštetili biste narodnih heroja sahranjenih na tom mestu i ispisali grafit "Ratko Mladić je narodni heroj a ne ovi“. „Naš omladinski Savez sa gnušanjem osuđuje sramni čin ultradesničarskih ekstremista. Oni ne samo da su bezumni i primitivni vandali, već ništa ne znaju o Ratku Mladiću, u koga se kunu, pa tako ni to da je on bio poštovalac partizanskog oslobodilačkog pokreta u Drugom svetskom ratu i da nikada nije rekao nijednu ružnu reč protiv heroja sahranjenih na Kalemegdanu“, navodi se u saopštenju SKOJ.

Podseća se da ovo nije prvi napad na Grobnicu narodnih heroja u Beogradu, kao i na prošlogodišnji slučaj kada je oskrnavljena od strane ultradesničarskih ekstremista predvođenih američkim neonacistom Robertom Rundom. „Indolentni odnos nadležnih prema nedelima ultradesničarskih ekstremista ohrabruje te besprizorne vandale da nastave sa skrnavljenjem i izražavanjem govora mržnje. Direktna posledica te indolentnosti su nedavno uništenje murala posvećenog Branku Črncu Tusti, preminulom pevaču pank benda KUD Idijoti iz Pule, pokušaj onesposobljavanja vrata i grafiti mržnje na sedištu Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i SKOJ u Beogradu i sada ruženje Grobnice narodnih heroja“, ističe SKOJ, prenosi Nova.rs. 

SKOJ od Ministarstva unutrašnjih poslova zahteva da njegovi pripadnici odmah pronađu i procesuiraju odgovorne za skrnavljenje Grobnice narodnih heroja u Beogradu, a ako do toga ne dođe i napadi na taj spomenik se nastave, SKOJ će biti prinuđen da pozove antifašističku javnost da se organizuje i sama ga zaštiti, kaže se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP