Glas Javnosti

Rat na grafite:Reakcija komunalne policije šokantna

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Slaviji su opet grafiti mržnje. Neko je na zidu sa koga su juče aktivisti prekrečili grafit nedostojne sadržine, napisao nove s istom namerom i porukom. Juče je komunalna policija najavila aktivistima prekršajne prijave zbog oštećenja zgrade

Mitićeva rupa, centar beogradske Slavije i prestonice, od jutros ima nove grafite. Juče su aktivisti prekrečili "Kad se vojska na Kosovo vrati“, grafit na bočnom zidu Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, preko puta parkića, a danas su osvanuli novi.

Njihove poruke i namere se nedvosmisleno nastavljaju na prethodni, a njihova sadržina ukazuje i na autora:  "Vučiću Šiptaru“, "Sloboda za Damjana i Dejana“, "Kosovo je Srbija, Z“ i "Smrt domaćim izdajnicima“.

Podsetimo, vođa tzv. Narodnih patrola Damnjan Knežević i urednik portala Srbin.info Dejan Zlatanović, uhapšeni su posle protesta 15. februara u Beograd. Njima je određen jednomesečni pritvor, a osumnjičeni su da su izvršili krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Pripadnici policijske uprave Vračar i komunalne policije juče su legitimisali građane koji su se okupili da prekreče grafit "Kad se vojska na Kosovo vrati“, i najavili im krivične prijave zbog oštećenja fasade.

Očekuje se da će na isti način reagovati i zbog novih grafita, noćas postavljenih.

Jučerašnje krečenje zida organizovali su udruženje "Krokodil“ i Inicijativa mladih za ljudska prava. Akciju su prijavili policiji i dobili dozvolu. Poslali su dopise svim nadležnim u opštinama na čijim se teritorijama nalazi park. Međutim, i pored toga, komunalna milicija ih je legitimisala.

Autori noćašnjih grafita najverovatnije nisu prijavili svoju akciju, što je razlog više očekivanju da će policija reagovati makar zbog – oštećenja fasade.-izvor Vreme

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR