Glas Javnosti

RASTE BROJ GRADOVA SA VANREDNIM STANJEM: I u Užicu uvedene nove mere!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Užice je poslednji grad u Srbiji u kom je zbog koronavirusa proglašena vanredno stanje,

Tu informaciju je potvrdio gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Grad je pre sedam dana uveo određene mere, skraćeno je radno vreme ugostiteljskih objekata, na snazi je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i javnom gradskom i taksi prevozu, zabranjena su okupljanja i porodična slavlja, a od danas neće biti moguće okupljanje više od pet osoba ukoliko nije obezbeđeno dovoljno rastojanje između njih.

- U 12 sati je sednica Gradskog štaba i verujem da ćemo jednoglasno odlučiti da uvedemo vanrednu situaciju u Užicu ne samo zato da bismo uvodili neke nove mere već da bismo omogućili da iz budžeta reagujemo sa dodatnim sredstvima, ali i da pošaljemo poruku da nam je potrebna pomoć nadležnih ministarstava i državnih organa pre svega kada je reč o zdravstvenim institucijama, rekao je gradonačelnik i dodao da je za sada sve pod kontrolom i da nema mesta za paniku, ali svakako ima za dodatni oprez.

Petković je naglasio da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Užice i da su mu potvrdili da za sada ima dovoljno zaštitne opreme.

- Rečeno mi je juče da pokušamo da pojačamo nabavku rukavica jer je evidentno da će trebati. Za sve ostalo mi smo kao Grad na raspolaganju da pomognemo", istakao je Petković.

Užice je i pre sedam dana bilo na korak od odluke da se uvede vanredna situacija, ali je uvođenjem obaveznih mera ona odložena do danas.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR