Glas Javnosti

RASKRSNICA – MOZGALICA: Nigde signalizacije - ko ima prednost i KAKO PREĆI ULICU? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Raskrsnica ulica Olge Jovičić, Peke Tepavčevića, Slavka Kolara i Kajuhove u Kotežu svakodnevno zbunjuje prolaznike i vozače.

Za ovoj, jednoj od najprometnijih raskrsnica u naselju, nema nikakve saobraćajne signalizacije. Snalaženje učesnika u saobraćaju dodatno komplikuje činjenica da se tu nalazi poslednja i početna stanica gradskog autobusa broj 43.

- Ovde ne postoji nijedan pešački prelaz, nijedan saobraćajni znak, pešaci jedva prelaze ulicu, vozači ne znaju ko ima pravo prvenstva prolaza, raskrsnica je nepregledna. Kada dva autobusa jedan za drugim stoje parkirana, vozila koja dolaze iz pravca ulice Olge Jovičić ka raskrsnici nemaju dobar pregled. Često dolazi do saobraćajnih udesa, kaže Danijela Nestorović, pravni zastupnik Udruženja građana Kotež.  

Ovo nije jedina problematična tačka kada je reč o saobraćaju u Kotežu. Maja ove godine obratili su se, kaže naša sagovornica, gradskom Sekretarijatu za saobraćaj sa konkretnim zahtevom i spiskom ulica na kojima bi stručnjaci trebalo da procene potrebu za postavljanjem saobraćajne signalizacije, ali im nije odgovoreno. I mi smo se u petak obratili Sekretarijatu za saobraćaj i pitali da li i kako planiraju da regulišu saobraćaj na ovoj raskrsnici. Odgovor do sada nismo dobili.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR