Glas Javnosti

RADNIK EPS-A ŽESTOKO ODBRUSIO VUČIĆU: Koga on naziva lopovskom klikom? Mene, bageristu s 32 godine staža?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Koga on naziva lopovskom klikom? Mene, bageristu s 32 godine staža?!". Ovako na nedavni komentar i vređanje od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića reaguje radnik "Kolubare" u Lazarevcu Goran Perišić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući transformaciju EPS-a u akcionarsko društvo, rekao je da se radi o laži da je u pitanju privatizacija. Osvrnuo se i na protest radnika EPS-a koji je održan u Lazarevcu.

„Lopovska klika iz EPS-a želi da sačuva privilegije“, rekao je Vučić i dodao kako u Srbiji ne može da se sprovede nijedna reforma nikad.

„Ne znaju šta će da rade, njih 572 zajedno sa okolnim kafanama… Imate posla sa ljudima koji ne znaju šta će sa sobom“, rekao je Vučić o protestnom skupu u Lazarevcu.

Goran Perišić, jedan od inicijatora protesta koji je održan u Lazarevcu, za Nova.rs kaže da takva izjava ne priliči bilo kome, a kamoli predsedniku Srbije koji to izjavljuje na nacionalnoj frekvencija.



„Svi su zgroženi. Izajava je sramna. Niko mu ništa ne bi reako, da se bar zadržao na tome da nas je bilo ‘samo’ 570, ali on nas naziva lopovima“, kaže Perišić.

Dodaje da iako je na protestu u Lazarevcu bilo političara, glavni incijatori su nezadovljni radnici.

„Mi smo bili govornici, bez stranačkih obeležja, bez ičega, a on nas naziva lopovima. Mi radnici podižemo ovaj sistem i držimo ga u stabilnom stanju“, kaže Perišić.

Protest zbog transformacije EPS-a

Podsetimo, deo radnika EPS-a protestovao je u Lazarevcu jer se protivi transformacij EPS-ai u zatvoreno akcionarsko društvo.

Na kraju skupa sa organizatori protesta su podsetili da je rok za poništavanje odluke o transformaciji sedam dana ili će uslediti radikalizacija protesta.



Vladimir Vujanovic, radnik Kolubare, pozvao je ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović da dođe u Kolubaru, siđe u kop i „pogleda rudare u oči i kaže im kakva ih sudbina čeka“.

Na protestu su bili i prisutni i opozicioni poslanici Đorđe Pavićević, Biljana Đorđević i Robert Kozma iz Ne davimo Beograda, Dragana Rakić iz Demokratske stranke, Miroslav Aleksić i Marina Lipovac Tanasković iz Narodne stranke i Radmila Vasić iz Dveri. Na skupu su i koopredsednici stranke Zajedno Biljana Stojković i Nebojša Zelenović, kao i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograda.


Transformacija najvećeg javnog preduzeća u akcionarsko društvo, na način kako to predlažu Vlada i Ministarstvo energetike, dešava se uz protivljenje aktuelnog menadžmenta i to u trenutku kada EPS posle ozbiljne krize beleži pozitivne rezultate.

Oko jednog se svi slažu – i vlada i menadžment EPS-a i stručna javnost- neophodna je još jedna konačna reforma EPS-a. I svi su se zalagali da se smanji upliv politike na upravljanje EPS-om.


Galas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR