Glas Javnosti

Radnici u Starbaksu stupili u štrajk: Žele da promene uslove rada

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u stotinama kafeterija Starbaks napustili su svoja radna mesta tokom promotivnog događaja, zahtevajući povećanja broja osoblja i poboljšanje rasporeda rada, saopštio je sindikat Workers United.

Sindikat radnika odabrao je godišnji Dan crvenih šoljica, koji je tradicionalno jedan od najprometnijih dana u godini, jer tog dana Starbaks poklanja kupcima crvene šoljice za kafu sa motivima predstojećih praznika.

Njihove prodavnice u SAD su tada bile otvorene, iako je nekoliko desetina prodavnica bilo u štrajku. Desetak zaposlenih protestovalo je ispred jednog od lokala u Njujorku uzvikujući: „Nema ugovora, nema ni kafe!“


Lokal je za to vreme bio otvoren i usluživao je goste. Dan crvenih šoljica obično je veliki pokretač prometa u ovim kafeterijama, a prema podacima kompanije, posete njenim lokalima u SAD porasle su tog dana prošle godine za 94 odsto u odnosu na dnevni prosek.

Workers United, koji predstavlja više od 9.000 zaposlenih u Starbaksu u oko 360 lokala u SAD, saopštio je da je događaj doprineo nedostatku osoblja, jer su se narudžbine gomilale, a zaposleni su trpeli zlostavljanje od nezadovoljnih kupaca.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR