Glas Javnosti
posta

RADNICI SE VRAĆAJU U ČAČANSKU 'SLOBODU': Teren oko fabrike se još čisti!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mesec dana nakon dva akcidenta koja su se dogodila u vojnoj kompaniji "Sloboda" u Čačku svih 2.000 zaposlenih od danas su se vratili na svoja radna mesta. Među njima je i 410 radnika u pogonima pirotehnike.

- Nakon što su demineri iz Remontno-tehničkog zavoda očistili i bezbedili teren, stekli su se uslovi da proizvodnja ponovo počne. Demineri su deo ubojitih sredstava dislocirali na sigurno, a i dalje se čisti teren, kako u krugu, tako i u bližoj okolini "Slobode", pa apelujem na građane koji žive u blizini da budu oprezni i ne obrađuju svoja polja bez preke potrebe - izjavio je za RINU Draško Milovanković, predsednik Sindikata radnika vojne fabrike "Sloboda".

On je dodao da su akcidenti, kao i zaustavljanje proizvodnje u "Slobodi", predstavljali veliki stres i za radnike.

- Pojedini su bili uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima zaposlenim na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor - istakao je Milovanković.

Kompaniju "Sloboda" u junu su potresle dve snažne detonacije, kada je prvo stradao magacin gotove robe, a potom i barutana. U nesrećama je pričinjena ogromna materijalna šteta, dok su oštećeni i objekti u neposrednoj blizini. Ljudskih žrtava nije bilo, a lakše je povređeno troje radnika.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR