Glas Javnosti

RADNICI KOLUBARE NAJAVILI PROTEST U CENTRU BEOGRADA: Traže ostavku MINISTARKE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest je zakazan za sredu 7. juna u 10:00 časova.

RT - Jedinstvo Kolubara odlučilo je da organizuje protest ispred Ministarstva Rudarstva i Energetike i da traži ostavku Ministarke Rudarstva i Energetike Dubravke Đedović kao i njenu smenu sa mesta predstavnika skupštine AD EPS.

Ova odluka dolazi nakon što je prošlo osam dana od poslednjeg protesta, a nijedan zahtev nije ispunjen.

Protest je zakazan za sredu 7. juna u 10:00 časova.

Pozivamo sve kolege iz celog EPS-a, hidraše, termaše, građane Srbije, da shvate ozbiljnost situacuje u kojoj se nalazimo i u kojoj ćemo se svi naći ubrzo postavljanjem njenog novog NO. Da se svi ujedinjeni pojavimo tog dana ispred Ministarstva Rudarstva i Energetike i da im stavimo do znanja da ne damo privatizaciju EPS-a i njegovo rasparčavanje i izdvajanje bilo kojeg dela EPS-a“, navodi se u obaveštenju o protestu.

Poziv na protest u sredu upućen je i ddrugim javnim preduzećima, čija je, kako se navodi, privatizacija u planu.

Pozivamo i sve kolege iz svih javnih preduzeća (23) koji su u planu za privatizaciju, među kojima su i Srbijavode, Pošte, Srbijašume, nacionalni parkovi itd, da nam se pridruže i pruže podršku u ovoj borbi jer ih ista sudbina čeka“, piše u pozivu na protest.

Da se poništi promena pravne forme EPS-a iz Javnog preduzeća u Akcionarsko društvo. STOP AD.

Četvrti zahtev protesta upućuju predstavnicima SO Kolubara, a to su:

Hitne ostavke predsednika Sindikata radnika EPS-a i predsednika Sindikata radnika EPS SO “Kolubara” i opoziv svih sindikalnih poverenika, promena izbornih pravila i zakazivanje vanrednih jedinstvenih izbora na nivou sindikalne organizacije Kolubara.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR