Glas Javnosti

RADNICI FIJATA DOLAZE U BEOGRAD: Najavljuju blokadu i protest do večernjih sati

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radnici Fijata iz Kragujevca blokiraće danas Beograd, a kako tvrde njihovi predstavnici protest će trajati do večernjih sati zbog čega očekuju velike gužve u glavnom gradu.

Nakon nekoliko pokušaja da nađu rešenje kako se ne bi otpustili radnici iz Kragujevca, pregovori između Vlade, Stelantisa i radnika Fijata došli su do faze u kojoj radnici kreću u blokadu Beograda.

Iako su sinoć pokušali da pronađu zajedničko rešenje sa Vladom, kako bi se izbegla blokada Beograda, ponovo je izostalo konkretno rešenje. Zbog toga, radnici Fijata u 10.30 sati kreću put Beograda gde će izvršiti blokadu, za sada još uvek na nepoznatoj lokaciji.

Ovo je za Nova.rs potvrdio član pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić koji je istakao da su autobusi spremni, da je okupljanje planirano za 10 sati, posle čega se kreće put Beograda.

"Premijerka je ostala pri svojim stavovima, još uvek nam ništa ne nudi. Definitivno dolazimo u Beograd, iako smo probali da nađemo konstruktivno rešenje da ne trpe Beograđani. Mi smo običan narod, nismo političari i rešeni smo da to mesto koje budemo danas blokirali držimo do večeras. A što se njih tiče, neka rade šta žele. Nek pošalju tenkove na nas, nek nas pogaze kao i Kini i gotovo", kazao je Anđić.

On je dodao da je moguće da će ih policija zaustaviti na putu ka Beogradu, ali i naglasio da tu gde budu zaustavljeni - tu kreću blokade.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

"Mogu uvek da dođu da nastavimo pregovore, prekinili su ih, rekli da su završeni. Ne znam šta radnici čekaju, mi smo tu da nastavimo razgovore tamo gde smo stali", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Deo nezadovoljnih radnika Fijata održao je dosad nekoliko protesta blokirajući magistralni put Kragujevac - Kraljevo. Protest je usledio nakon što je istekao rok za prijavljivanje radnika za rad u Slovačkoj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP